Galerie

Ongedwongen bloemen-composities in glazen cilinders, vazen en potten. In pastel, aquarel, geaquarelleerde linosneden, en gemengde technieken.

uit 2008 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Drieluik 'Papavertjes'

Drieluik 'Papavertjes'

2022

Ik geniet altijd erg van de selectie Papaver rhoeas 'Parelmoer' die ik altijd in de kas zaaide om in de tuinen toe te passen. Dit drieluik is een hommage aan die ijle beweeglijke bloemen. Mijn partner Gert Tabak heeft de schetsen gemaakt in oostindische inkt en ik heb het vervolgens geaquarelleerd. Op deze manier hebben we een grote collectie aangelegd met allerlei onderwerpen, die zowel solo (€175), als ook in een tweeluik (52 cm hoog en 42 cm breed; €275) of drieluik (€375) te koop zijn. Het is ook mogelijk om in ons atelier zelf een keuze te maken welke werken je in een tweeluik of drieluik wil hebben. Alle werken zijn zonder lijsten 31 x 12 cm. Het voert te ver om die hier allemaal te laten zien, maar na jouw aankondiging via tabakgert@gmail.com kun je ze in het atelier komen bewonderen. De maten van deze werkjes zijn 31 x 12 cm ; ingelijst met passe-partout is de maat 52 x 27. alle werken met deze maat zijn € 175. 

Voorjaarstuin

Voorjaarstuin

2022

De Voorjaarstuin in onze eigen tuinontwerpen in Ruinen en De Veenhoop was een enorme publiekstrekker. Zelf genoten we ook erg van deze tuin met o.a. akeleien, papavers, sieruien en adderwortel. Hier heb ik er een detail uit geaquarelleerd. Mijn partner Gert Tabak heeft de schets gemaakt in oostindische inkt en ik heb het vervolgens geaquarelleerd. Op deze manier hebben we een grote collectie aangelegd met allerlei onderwerpen. Het voert te ver om die hier allemaal te laten zien, maar na jouw aankondiging via tabakgert@gmail.com kun je ze in het atelier komen bewonderen. De maten van deze werkjes zijn 31 x 12 cm ; ingelijst met passe-partout is de maat 52 x 27. alle werken met deze maat zijn € 175. 

Vurig arrangement

Vurig arrangement

2008

Warme volle kleuren heb ik in dit aquarel gebruikt. Het is ingelijst achter museumglas, met een off white passepartout en een warm zilverkleurige houten lijst. Deze lijst past in elk interieur, omdat de zilveren kleur de tinten van de omgeving enigzins weerspiegelt.

Open tulpen

Open tulpen

2022

Linosnede, met oliehoudende inkt afgedrukt en geaquarellerd. Ingelijst met een smal zilverkleurig houten lijstje, met passe partout en glas dat 45% ultraviolette straling tegenhoud. 

Herfst

Herfst

2022

Linosnede, met oliehoudende drukinkt afgedrukt, geaquarelleerd Ingelijst met een smal zilverkleurig houten lijstje, met passe partout en glas dat 45% ultraviolette straling tegenhoud. 

Judaspenning

Judaspenning

2021

linosnede, afgedrukt met oliehoudende drukinkt, geaquarelleerd Ingelijst met een smal zilverkleurig houten lijstje, met passe partout en glas dat 45% ultraviolette straling tegenhoud. 

Rozen

Rozen

2021

Linosnede, met oliehoudende drukinkt en aquarelverf Ingelijst met een smal zilverkleurig houten lijstje, met passe partout en glas dat 45% ultraviolette straling tegenhoud. 

Lelies

Lelies

2015

een detail uit een enorm boeket roze lelies. Niet ingelijst en voor een speciale prijs!

Droogbloemenspektakel

Droogbloemenspektakel

2013

In de kas heb ik een arrangement gemaakt van droogbloemen en oude spullen. Ingelijst zonder passe partout in een gouden houten lijst.  

Tulpen en Alstroemeria

Tulpen en Alstroemeria

2013

Glazen potten en cylinders vol met bloemen in voornamelijk paarse tinten. 

Boeket in geel

Boeket in geel

2015

Een zonnig arrangement in glazen potten.

Hyacinten in cellofaan

Hyacinten in cellofaan

2010

Het cellofaan waarin de hyacinten gekocht zijn speelt een bijzondere rol in deze compositie. Heerlijk ongedwongen en met prachtige tinten.

Gele en oranje roosjes

Gele en oranje roosjes

2014

Er zit prachtig licht in deze aquarel. De kleur van het papier speelt meestal een wezenlijke rol in het werk van Ton ter Linden (ingelijst)